هر آنچه در مورد اعتیاد به تلفن همراه باید بدانید.

تصور اینکه همه انسانها فقط به وسیله یک شماره قابل شناسایی باشند ، شاید در سی سال پیش یک چیزی در حد داستانهای علمی تخیلی بود. فقط سی سال پیش نه صد سال یا دویست سال پیش یعنی انسان حتی سی سال پیش هم نمی توانست باور کند که همه هویتش در یک شماره خلاصه بشود. ولی امروز این اتفاق افتاده و شماره تلفن همراه شما حاوی همه آنچه که برای شناخت شما لازم است را در خود دارد.

امروزه فقط با داشتن شماره تلفن همراه یک نفر میتوان به مشخصات ، آدرس و یا حتی از طریق شبکه‌های مجازی به نوع تفکر آن شخص دسترسی پیدا کرد و خوب باید قبول کرد که چنین امکاناتی باعث بروز وابستگی خواهد شد.

وقتی شما برای معرفی خود به دیگران بتوانید از طریق گوشی همراه همه آنچه که در ذهن دارید را بیان کنید دیگر آن گوشی صرفا یک وسیله بی روح نیست بلکه وسیله‌ای است که قسمتی از روح شما شده است شاید سی سال پیش کمی ترسناک بنظر می‌آمد ولی امروزه مینیم که زیاد هم اتفاق بدی نیست.

پس مشکل کجاست؟

گوشی تلفن همراه دیگر یک وسیله که صرفا برای برقرای تماس صوتی استفاده میشد نیست و این مزیت بزرگی است ولی مشکل از وقتی شروع شد که وابستگی به این وسیله کاربردی بیش از میزان نیاز شد .

بعنوان مثال دسترسی به اخبار روز با استفاده از تلفن همراه بسیار ساده تر شده ولی مشکل بزرگی را بوجود آورده که ما را از خبرهایی آگاه میکند که بیش از نیاز روزانه ماست .حجم خبرهای خوب و بد موگود در فضای اینترنت ویا فضای مجازی آنقدر زیاد و متنوع است که فرصت تحلیل را از انسان امروزس میگیرد و در پایان روز هیچ نتیجه مطلوبی از دریافت خبرها حاصل نشده است یعنی اینکه مشکل اساسی گوشی همراه دسترسی بی‌حد و حصر به اطلاعات است اطلاعاتی که شاید هیچ دردی را از ما دوا نکند.

اعتیاد به تلفن همراه

بعد از اینکه ذهن به دریافت خبرهای غیر ضروری عادت کرد دیگر نمیتواند بدون خبر به حیات خودش ادامه بدهد چرا که با خبر تحریک میشود و پاداش فکری دریافت میکند و کم کم به این پاداشها معتاد میشود یعنی که دیگر خبر برایش مهم نیست بلکه پاداش فکری حاصل از تحریک مغزی برایش مهم است و اینگونه است که دیگر نمیتواند بدون گوشی همراهش زندگی کند و اصطلاحا دچار NOMOPHOBIA یا ترس از همراه نداشتن گوشی شده است.

علائم اعتیاد به تلفن همراه

اینکه شما بیشتر وقت خود را در گوشی همراه بگذرانید تا حدی که مورد اعتراض اطرافیان واقع بشوید شاید امروزه امری رایج باشد ولی اگر در مورد ساعات استفاده از گوشی همراه به دیگران دروغ گفتید یا پنهانکاری کردید بدانید که معتاد به گوشی شده‌اید و مطمئن باشید که دیگر نمیتوانید بر روی مسائل مهم زندگیتان تمرکز داشته باشی چون دهن شما به دریافت محرکهای زودگذر و بیهوده همه مسئولیت فکری در خود ندارند عادت کرده است و روزبروز شما را از فضای واقعی دورتر میکند ودر دنیای بی مسئولیت مجازی غرق میکند.

درمان اعتیاد به تلفن همراه

اگر خداوند با شما یار بوده باشد و مشکل شما آنقدر اساسی نشده باشد که احتیاج به روانشناس و درمانهای کلینیکی داشته باشید میتوانید با راهکارهای ساده‌ای از شر این مشکل خلاص بشوید راههایی مثل ایجاد محدودیت زمانی برای دسترسی به اینترنت و گرایش بیشتر به سمت مطالعه و ورزشهای جمعی و پیاده روی‌های طولانی مدت میتواند تا حد قابل قبولی اط مشکلات شما بکاهد البته مهمترین واصلی‌ترین فاکتور در این رابطه این است که اولا بپذیرید که دچار مشکل هستید و ثانیا تصمیم جدی در این رابطه بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *