پردازش زبان طبیعی (Natural language processing) چیست؟

از اولین روزهای اختراع کامپیوتر که انسان برای ارتباط با کامپیوتر یا بعبارتی ماشین از کارتهای پانچ شده استفاده میکرد این رویا را در سر داشت که بتواند راحتتر و بدون دردسر منظورش را به رایانه بفهماند.

در ابتدا ارتباط انسان و ماشین بر اساس علم ریاضیات پایه ریزی شده بود و در واقع ریاضیات زبان مشترک بین انسان و ماشین بود و البته این روند همچنان ادامه دارد ولی مشکل اینجا بود که ترجمه زبان انسان به ریاضیات بسیار وقت گیر و برخی اوقات غیر ممکن می‌نمود بطوریکه برای انجام ساده‌ترین اعمال باید چندین خط برنامه نوشته میشد تا کامپیوتر یا همان ماشین منظور انسان را درک کند.

این بحث از حدود سالهای ابتدایی دهه پنجاه میلادی جزئی از مشکلات برنامه نویسان کامپیوتر بود ولی یک ایده‌آل در ذهن همه متخصصان رایانه وجود داشت و آن رسیدن به جایی بود که بتوان با کامپیوتر صحبت کرد یعنی شما با زبان خودتان بنویسید یا حرف بزنید و رایانه متوجه منظور شما بشود.

این مقوله در ابتدا بسیار دور از ذهن بود چرا که علاوه بر علم کامپیوتر شما باید به علوم دیگری نظیر زبان شناسی هم تسلط کافی میداشتید و این مقوله تا سال 1957 که نوام چامسکی زبان شناس کتاب ساختارهای نحوی زبان را منتشر کرد امری بی‌سابقه بود.

بشر روزبروز بر تلاشش افزود تا توانست مرحله به مرحله فاصله‌ی بین زبان انسان و ماشین را به حداقل برساند و البته اختراع سیستم عامل ویندوز یکی از این مراحل بود که توانست به انسان این امکان را بدهد تا بجای کد نویسی های طولانی با زدن چند دکمه و حرکت موس منظورش را کامپیوتر بفهماند .

ولی توقع متخصصان از کامپیوتر فراتر از این مسائل بود و این شد که امروزه به کمک هوش مصنوعی به NLP یا همان NATURAL LANGUAGE PROCESSING نزدیک شده ایم . به این صورت که فاصله زبان گفتاری با زبان ماشین به حداقل ممکن رسیده است و ماشین علاوه بر اصل کلام در بسیاری موارد با اتکا بر علم آمار میتواند حتی به کنایه ها و معانی دوم بعضی از کلمات در جمله پی ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *